söndag 26 juni 2011

Söndag 26/6

Det har varit tunt med träningsrapporter på slutet mest på grund av tidsbrist.

Tänkte att vi skulle uppdatera er lite om hästarna.

Waypoint blev opererad i halsen efter sista starten och nu har det gått två och en halv vecka och när det har gått tre vecko0r får hon börja jogga i en vecka innan vi får börja köra intervaller igen. Om det går som det ska räknar vi med att hon ska vara tillbaka på tävlingsbanan igen i början på Augusti och att hon får visa hur bra hon är.

Yarilo startar under måndagen den 27/6 på sundbyholm. Han har tränat 1.20 2140meter men har lite aktionsproblem då han slår sig lite på knäna och är lite allmänt valpig än så länge.
Vi har inga seger förhoppningar på honom än och han är med för att lära och få tempo i kroppen till hösten då det inte går lika fort och vi tror att han kommer att göra sig mer gällande.

Perfect Balance var på väg till start då han åkte på en riktigt elak vrickning och blev rejält halt. Han har blivit behandlad för det men fick ta det lugnt i ca tre veckor för att bli bra i benet och det dröjer ca två månader innan han är startklar igen. Om det inte blir något mer strul vill säga.

Digital Creation var sjuk senast hon startade och är nu frisk förklarad hon har bara joggat och longerats än så länge och kommer att gå första jobbet på onsdag då vet vi mer när vi kan anmäla igen men skulle tro att hon startar inom tre veckor.

R.K Princess har tränat på ordentligt nu på slutet och vi ska börja åka in till banan nu under juli och tanken är att hon ska kvala under augusti och sen får vi se hur långt hon har kvar till start. Hon känns i alla fall som en plusvariant i träningen och det ska bli roligt och se om hon infriar våra förväntningar när hon startar.

Speed Tape tränar även hon likadant som Princess. Det känns som att även hon ska kunna starta under året och vi siktar på kval även på henne under augusti.

R.k Brownie är inte lika tidig som sina kullsystrar och är lite tyngre i kroppen än så länge. Hon kommer att få träna på ett par månader till innan vi åker in till banan för att köra några snabbare farter med henne. Hon har varit in till banan och bara tränat lugna heat efter kvalet då hon är lite mer spänd än dom andra och hon behöver lära sig att slappna av lite.
Vi räknar inte med att starta henne i år men man vet aldrig vad som händer med två-åringar helt plötsligt släpper dom bara till och rasar i tider.

Coral King var även han sjuk senast. Efter en fin värmning var vi lite förhoppnings fulla då han hade tränat bra hemma. Men tyvärr var blodproverna helt fel på honom.
Han fick en spruta av veterinären för att höja immun försvaret på honom då han även hade en infektion i kroppen i våras och vi misstänkte att han inte blev helt kvitt den fast blodproverna sa det.
Efter det blev han tjock i alla fyra benen och allmänt hängig i några dagar men sista dagarna har han varit mycket piggare igen och vi får hoppas att det där medlet har rensat ur skiten han hade i kroppen för så dålig som han var sist är han inte. Vi har nu tagit nya prover på honom och är dom bra när vi får svar på dom är det bara att sätta igång att träna på honom igen.

Motion Picture går på bete under sommaren och kommer in i igen i början på augusti. Då får vi hoppas att vilan har gjort henne gått då hon bara blev halt hela tiden och röntgen plåtarna inte sa något tog vi beslutet att hon skulle få vila helt under sommaren för att se om det kunde hjälpa henne att bli kvitt sina problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar