torsdag 8 april 2010

Provstarter 8/4

Idag torsdag har det körts provstarter som vanligt på Sundbyholm. Vi hade med 3 st hästar.

Först ut var Perfect Balance och Leisan L.N som var med i 1.25-avdelningen.
Perfect Balance tog hand om ledningen från spår 1 medans Leisan L.N blev lite för ivrig från sitt 4:e spår och tog några galoppsteg. Hon ställde sig dock snabbt och var med i fältet redan från början ändå. Dom varvade på 1.25,3 med Perfect Balance i ledningen men tyvärr tryckte den som satt i dödens på hela sista varvet så dom landade på en 1.22,5 distansen som är alldeles för fort när det bara ska gå 1.25 i jämt tempo hela vägen. Båda hästarna skötte sig bra och dom går framåt för varje jobb dom fått inne på banan. Nu kommer dom få träna på hemma på rakbanan ett tag innan dom åker in till banan nästa gång.

Nästa häst som var med i provstarterna var Ten to Ten som var med i den snabbaste avdelningen 1.19 med fri fart sista 500m. Han tog hand om ledningen och vann sin provstart på tiden 1.17,9. Ten to Ten kommer troligtvis att starta om en par tre veckor.

Vi hade även med Umberto Marcaro in som skulle träna på att springa bakom startbilen då han startar autostart för första gången på lördag. Han testat bakom bilen en gång förut i samband med att han startade en gång för ett tag sedan och då var han väldigt misstänksam och ville inte alls gå nära startbilsvingen men nu skötte han sig mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar